Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en gammal text som jag känner mycket för.


skrämmer jag dig.





min granne sjunger opera och det blommar i betongväggarna
mina ord är fragmentariska och mina läppar är inte hela

skrämmer det dig

jag jagar blickar hos människor på gatorna
tycker mig se hålheten i mannen mitt emot mig
han gråter fast han inte vet om det och jag vill hålla om allt som går av

min granne sjunger opera och mina fingrar rör inte vid något på riktigt
jag vet inte varför jag inte hinner se det du gör innan du vänder bort din blick

jag svettas och jag rusar uppåt uppåt förbränner och det känns ungefär som när en barndom tar slut

men min granne sjunger opera genom blommande betong och jag sätter mig på sätet mittemot
varje gång någon som mött min blick stiger av så fastnar en bit av mig och jag existerar bara där i någon annans händer

aldrig känner jag mig så ensam som då

jag kan se skönhet i cementen över isarna och i kalla skogar
men jag lyckas aldrig tro stanna kvar i det som riktigt känns
jag har så många böcker jag aldrig lyckas läsa så många tankar jag aldrig hinner tänka klart
så mycket jag aldrig
kan fylla ut

det sjunger i huvudet och jag ser skönhet i cementen
jag undrar varför hålen blir så tydliga som tändvätska på sår
och livet blir ett bottenlöst svalg per definition omättligt som jag eldar upp
jag inte kan hålla kvar någonting och vill laga allt som går av


det sjunger sjunger jag vill skratta gråta älska
du frågar vem jag är
vad som blommar i betongen



älskling
skrämmer jag dig









Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 1509 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2010-07-05 00:56



Bookmark and Share


    maria gustafsson
jävligt fint.
2012-09-06

  passeragå
Framkallar rysningar och igenkännande. Starkt, rakt och ofantligt vackert!
2010-09-09

  Sonja Sidorow Lapington
En text som går rakt in i mig, genom mig och tar ett varv till...kan läsa den ofta. Bokmärkt!
2010-07-11

  Sonja Sidorow Lapington
En text som går rakt in i mig, genom mig och tar ett varv till...kan läsa den ofta. Bokmärkt!
2010-07-11

  Sonja Sidorow Lapington
En text som går rakt in i mig, genom mig och tar ett varv till...kan läsa den ofta. Bokmärkt!
2010-07-11

  Yrre VIP
Mycket stark text som tar tag och ruskar om. Du är otrolig med dina ord och metaforer. Liknelsena får texten att fastna i halsen och genom stor ansträngning gulpas ner. Applåder!!
2010-07-10

  Shininkagemusha
Stark text, jag låter den susa runt lite inuti. Orden fäster.
2010-07-05

  Dan Linder
Bra Tove, otrolig känsla och nerv!
2010-07-05

  rundgångbalansochgungning
Helt underbar. Bokmärker
2010-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP