Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Är det nån mer, än lärare som tror att betyg och kunskap följs åt

Är det nån mer, än lärare som tror att betyg och kunskap, följs åt?

Det kan bara vara lärare och andra trångsynta individer, som kan tycka sådant…. Sen finns de risk för att fler bara ”läser” betygen och sen…. ”dömer” efter det. ”Bra betyg, borde va duktig” men tänk, så många dårar man mött med ”bra betyg”
Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 145 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-06 05:46Bookmark and Share


  LassO
Saiber: betygen idag, är baserade på förberedda prov, där man kan läsa på innan, plugga in om just det ämnet, sen glömmer man... sen satte i alla fall våra lärare inte betyg på kunskap utan även smörande, de som var störiga fick lägre betyg.

alla prov ska vara oförberedda, om de ska visa på kunskap och inte "inpluggning" som sen glöms, säger inte ett enda dugg, om kunskap, bara, inpluggning....
2010-07-06

  Babesugarbunny
Följdfråga, är det någon annan än personer som inte orkar ha krav på sig, som ogillar betyg? Ja oj vad hemskt ansvar är
2010-07-06

  Babesugarbunny
Hur är det tänkt att kontrollera vad en individ kan utan betyg menar du? Ska alla företag göra en tre år lång analys av alla de vill anställa? Betyg är ett nödvändigt ont, för ingen mer än individen själv vet om dess kunskap. Och genom betyg så vet man vad personen presterat i studierna.
2010-07-06

  Hannadraken
Som svar på frågan kan jag ju säga att nej, de flesta lärare tror inte ett dugg på betygen, men politikerna gör det. Jag följer pedagogisk forskning och lärarnas inre debatt och den är ganska så samstämmig på det. Men lärare har att följa lagen och enligt lagen ska de sätta betyg. Däremot så anser svensken i gemen (som röstar på politiken) att betyg är viktiga. fundera lite över den skillnaden istället.
2010-07-06
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO