Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal dikt från skrivarlinjen 2006.


Årstidsväxlingar (hexameter)


Vintern väntar sig inte att våren nånsin ska vinna.
Kylan försvinner och slaskig april blir till värmande majdag.
Vår blir till sommar. Känner ni doften av växande grässtrån?
Dagarna väntar ej längre på nätternas täcke av mörker.
Sommarn passerar och utan pardon går även semestern.
Smygande kommer skuggorna åter, darrar av iver.
Löv på den ruttnande marken blir mattor i eldfärgat spektrum.
Frost i gräset när ljuset tas över av mörkret och vintern.
Snön som faller, sval och behärskad, krossar allt motstånd.




Bunden vers (Hexameter) av astranova
Läst 1091 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2010-07-05 23:44



Bookmark and Share


  Jaseph
Skönt att läsa en dikt som
följer naturen i spåren

Språket är avspänt och följsamt
låter oss känna och dofta

Vintern får här sista ordet
det är ganska behagligt
2016-02-23

  Patrik Orion Sten
Vacker, och med härlig rytm!
2010-07-22

  Anna*
Snyggt! Like it!
2010-07-22

  "Silver" VIP
Ett versmått jag inte alls behärskar; intressant att försöka hitta takten i det. Mycket vackert språk, gillar speciellt "Smygande kommer skuggorna åter, darrar av iver." Vackert tema med årstiderna och det passar versmåttet tycker jag.
2010-07-16
  > Nästa text
< Föregående

astranova
astranova