Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av en dikt av Catharina Edin om en grå tavla, en diagnos.


Grå tavla 1985

Flickorna högbystade, kortkjolade i lysande färger, klarblå himmel, blommor.
Den första varma försommardagen i Göteborgs Botan - på damtoaletten.
Kön växte sig lång, bara en av de två dörrarna öppnades och stängdes.
När det bli min tur tappar jag något på golvet och råkar titta in under skärmväggen till det angränsande båset: på golvet ligger en riktad spegel. Jag möter ögonen på en ung man - hopplöst onanerande. Jag ger honom ett tecken, går ut och säger till kvinnorna i kön - ett ögonblick bara, jag skall släppa ut någon.
Han slinker ut, bär på en mapp för teckningar, där har han gömt spegeln.
Få se!
Vattenfärger i grått och svart smetade ut över papperet i ett enda ofruktbart inferno - en grå tavla!




Prosa av vera gade VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-07-07 10:45

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Oj då -ja du ser Anna vad vi "riktiga" svenskar kanske inte såg;-))
2010-07-09

  Monika A Mirsch VIP
den grå tavlan, sa du, - och "Kön växte sig lång.. " när man lever så här på sidan om det riktiga svenska språket - blir man strutteluddande gla över denna strof - tack Vera för kön och kön - känns tiktigt som skön! ( pst. jag var så oerbarmligt osäker att jag måste kolla på wiki - och hon gillade det!!!)
2010-07-09

  Jaseph
Bra berättat.
2010-07-07
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP