Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För mannen i barcelona (som tack för titelstöld och för orden kring min hals): Ens deixem la pell


som en bur av KÖTT och BEN:



jag filtrerade min kropp med rysk sprit
och brände bort fingeravtrycken på min hud med sol

jag vandrade tjugotusen steg om dagen
och fyllde min kropp med salt och flott

jag sjöng mina sånger tillsammans med tusentals andra
och grät åt hennes ord om att dansa ensam

jag längtar inte tillbaka eller framåt

jag vill inte vara nu


han frågar mig vad jag söker efter

och för ett blottat ögonblick glömde jag vem jag var

jag sa att jag trivs med att vara singel

en livslögn som plågar mig


i horisonten - ett hav, ett land och en himmel

och under den, längs solblekt asfalt, finns du-


texterna ligger nakna framför mig, men sanningen förblir dold


jag undrar vem som finner svaret först







Fri vers av Johannes
Läst 641 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-07-07 11:29



Bookmark and Share


  Louise Sisaster
"jag längtar inte tillbaka eller framåt
jag vill inte vara nu"

riktigt tunga rader.
2013-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes