Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ballongfärd

En makalöst stor luftballong

landar på den torra gräsplanen

om en liten stund

och du hinner nog hoppa på

om du kommer nu.

 

Där skogen kantar åkern

lyfter den ovan talltopparna

krymper gårdar och bilar

och tar bort alla ljud.

 

Snart är du lika avklippt

som när din navelsträng knöts om

och din far fick saxen i hand

när din far befriade dig

till ditt eget kretslopp.

 

Om du håller ut armarna

kan du flyga i takt med

svanarna, deras vingslag

låter mer.

 

Annars kan du också välja

att stanna hemma.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 414 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-08 07:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP