Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en tolkning av "hide and seek" - och ja, min engelska är klart bristfällig, så översättningen/tolkningen är på intet sätt ordagrann eller kanske ens korrekt.


tåg och symaskiner

var är vi?
förvirring, vad är det som pågår?
dammet har just lagt sig,
skapar ringar över golvet
sjunker

snurra mig igen
säg att mina ögon ljuger
här stannar människor,
håller andan
tungt

väggar täckta av oljefläckar
ögonblick av njutning,
svepande intensitet
genom stillheten

och vi flyr, för
tågen och flygmaskinerna
åren
blodet och tårarna
- de var här först
de var här först

stulna ord ramlar ur din mun
morgonstidningens rubriker
urklippta till förklaringen
du bryr dig inte
du bryr dig inte alls




Fri vers av cohen
Läst 434 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-08 22:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

cohen
cohen