Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

samtal med en främling på en kontaktsajt inatt.



Sjyss, han talar
han talar i timmar
om sina misslyckade
förhållanden
om sina x och om
firman som gått omkull

sjyss, han talar
han blir allt svårare att
förstå, rösten svag och
sluddrig
han sitter och super
sig redlös där i sin
telefon
och jag lyssnar

sjyss, han gråter
han berättar om sitt
enda barn, sin son
om sorgen om förtvivlan
om dagen han fann
honom död på en
grusväg i norrland

sjyss, han tystnar
jag gråter, så väl hans
ensamhet jag känner
hans sorg hans vandrande
steg om natten
hans gråtmildhet som övergår
till plötslig vrede
hans längtan efter någon som
inte kommer
som inte orkar höra på
som inte kramar tröstande
som räds hans instabilitet
hans förtvivlan

han är redan förlorad
trampar brännvin och öl
svär och ger komplimanger
utan att kunna skilja det
ena från det andra
och ingen vågar stå honom
närmare än hans knytnäve
når

Denne man har redan bestämt sig
men det kommer att ta tid
att dricka sig till döds är det mest
utdragna självmord
det är att dö gång på gång vakna upp
och börja om med en hjälplös önskan
om att ett organ inte orkar och
brister
gå sönder förfalla tystna tystna
bara ligga där och lyssna i en
telefon där rösterna har tröttnat
och tiger.





Fri vers av Vildand VIP
Läst 602 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-07-10 08:34



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Grymt bra om destruktivt leverne på grund av en djup tragedi, det skulle kunna drabba vem som helst.....
2011-05-17

  Anita Hanssen
Utmärkt formulerat. Man riktigt suger in orden genom ögonen och njuter.
2010-08-09

  Lavinia Röd
Ruskigt väl skrivet! Applåd för detta fina människoporträtt!
2010-07-31

    ej medlem längre
Stark och igenkännandet finns hos mig - har mött just detta du beskriver så bra. Människorna är många som lider. När ens illusioner dör ut ... Du är enormt duktig på att förmedla känslor, dina ord griper alltid tag.

Kram, M.
2010-07-17

  C.Wieske
Lämnar mig ordlös och otroligt berörd. Det här är bland det mest gripande jag någonsin läst på poeter. Tack!
2010-07-15

  Eva Langrath VIP
Stark och smärtsam text.
2010-07-10

  Tini Tut
Starkt och välformulerat.
Tycker att den griper tag.
Kram Tini Tut
2010-07-10

  thyra
Sorgen och maktlösheten fångar mig i din text. Du har skrivit så ofantligt berörande!
2010-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real