Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någon sa: Halv kunskap är en fara drick ur hela kalken eller låt den vara


visdom?






du nya flöde
med klart vatten
endast förmår se det ögonblickliga
ett illusionistiskt nu







att finna en fåra i tiden
att föras till yttersta friden
att vinna en gång
en stund
till outsinlig brunn

tärd av tidens tand
grumlad vid ytan av livets storm
så skåda bortom egen sfär
i flödande fjärran djup


se
evighet
bakom oändlighet




åh
milda stillhet





du oförgängliga källa
som när de djupaste rötter av min själ
kan väl vis dom fälla
som städse vill mig väl


det är gott att veta









Fri vers av Sunlight
Läst 302 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-05-01 14:20



Bookmark and Share


  aol
underbart fint skaldat, tycker om
2011-08-12

  S.A.I. Steve Lando
jag ser evighet
bakom dina ögons böj

oändlighetens Allt

~

mycket snyggt!
2011-06-01

  Bodil Sandberg VIP
Så fantastiskt fint du skriver min vän jag älskar det lite gammaldags språket du använder här med filosofisk ton som slår an på det djupaste så det verkligen flödar av poetisk känsla i en!!fantastiskt vackert!!applåder!
2011-05-04

  Sommarnattsljus
Vackert flödande andligt värmande och helande text. Rinner genom min själ och mitt hjärta och fyller båda med glädje och frid. Men den korta förklarande inledningstexten känns däremot oroande. Kanske har jag inte förstått, men jag tar den till mig som läkedom. Tack!
2011-05-02

  ~alruna~
otroligt skrivet med en fantastisk balans!
2011-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Sunlight
Sunlight