Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sorterad som Flaskpost no 16




Från Massmedia till några Allmäna

 

 



Svenska farvatten har under de senaste sommarveckorna drabbats av en abnorm ökning av flaskpost. Det visar en fristående undersökning som gjorts i samarbete med Polisen. Flaskposterna förefaller varken vara knutna till smuggling, terrorism eller andra dolda nätverk. Ej heller tyder trafiken på bortförande av information ur det offentliga medvetandet. Snarast handlar fenomenet om rena poesin, en potentiell kommunikationsform som uppenbarligen håller på att bli populär. UppköpingsPosten har redan provat att sända en artikel i form av flaska. Enligt ännu ej bekräftad källa nådde den ett flertal läsare runtom i landet, varav ett par passade på att bifoga egna versioner före vidaresändandet. Vilken artikel som utgör originalet var i skrivande stund okänt.

Flaskposttrenden kommer, om den håller i sig, att uppmana till somliga omvandlingar av den mediala infrastrukturen. Fasta tidningar ersätts av oändligt flexibla blad. Eller som vår korrespondent vid Göta Kanal uttrycker saken: "Mångsidig ensidighet blir ensidig mångsidighet". Gränssnittet med etiketter på utsidan lämpar sig bättre för direkt reklam. Färre läsare av varje enskilt reportage förväntas uppvägas av fler aktiva nyhetsförmedlare längs hela produktionsflödet. För våran del inför vi härmed ett unikt vattenmärke i denna artikel. Inte för att era faktaförvrängningar skulle vara mindre värda, varken tilläggen eller bortsuddandena, utan enbart såsom historiskt relevant riktlinje.

publicerad för NedströmsBladet

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-14 02:27



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Skickligt!
2010-07-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP