Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minns den dagen.


14 år har gått.

Min mamma togs bort ifrån mig
måndagen den 15 juli 1996.
Telefonen ringde på morgonen
hemma hos mig
en sjuksköterska berättade att
min mamma hade dött.
En hjärtinfarkt drabbade mamma
och hon klarade inte det den här gången.
Mamma var född 1914 hon hade fyllt 82 år.
Hon var en person som kämpat i hela sitt liv
för den orättvisa hon kände.
När hon vid 14 års ålder fick höra i den lilla
byn där hon bodde att hon inte var min morfars barn
var det en chock för henne.
Min mormor blev med barn och den mannen som
var min mammas pappa omkom under mormors graviditet.
Mormor träffade en bror till mammas pappa och fortsatte
livet med honom och fick 4 barn till men han accepterade
inte min mamma som sitt eget barn.
Mamma bodde sen hos sin mormor och morfar
under väldigt primitiva förhållanden.




Fri vers av Annmargreta
Läst 454 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-15 22:15



Bookmark and Share


  lisa"puzzle"svensson
det är sorgligt att man kan göra skillnad på barn som är så oskyldiga till allt
2011-04-26

  Gunilla VIP
Vilka människoöden det finns!
Tack för att du delade med dig!
2010-08-22

  vildvin
Tack
för din text.
För insikterna
och
att du delar med dig


kram Y-et
2010-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Annmargreta
Annmargreta