Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torka


Det är torrt ute.
Sprucken jord, gult gräs,
gulnade blad som faller i förtid

Det är torrt inne i mitt sinne.
Långvarig ordtorka råder.
Tankar skrumpnar i hettan.
Solen bränner huden och förslöar anden.

Det livgivande vattnet saknas.
Det som genomtränger jorden och vederkvicker och svalkar.
Det som väcker livsandarna.

När ska det komma? Jag väntar och längtar.
Marken suktar och trängtar.
Och jag tror något är på gång.
Moln har börjat dra in. Luften blir svalare.
Mitt sinne kvicknar till. Det blir lättare att andas,
lättare att tänka.
Snart kommer droppar av livets vatten att befrukta jorden
och orden.




Prosa (100-ordare) av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-22 08:30



Bookmark and Share


  Anna*
Väl gestaltad torka som påverkar oss och naturen. Snygg koppling och fint flöde.
2010-08-22

  Marie Å
Fin text….. ger mig tankar om att det är så mycket som skall till……… det räcker inte med enbart med solsken, hur skönt det än är ……det krävs en samverkan och balans för det skall bli bra…..
Hoppas att orden snart återkommer
2010-08-06

    ej medlem längre
Tankar som skrumpnar som blad i hettan ... så kan det kännas, och det blev en snygg bild!
2010-07-22

    ej medlem längre
Fint fångat om hur vårt yttre och inre samspelar.. just nu ett svalkande regn i Gbg... som får forsen utanför att brusa... hoppas din ispiration återvänder
2010-07-22

    ej medlem längre
Spännande läsning, längtan och torka i samförstånd. Vänner ocg fiender på samma gång. Tack
2010-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP