Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetsförmedlare i Sverige förmedlar ett jobb per månad och per arbetsförmedlare




Arbetsförmedlingslogik

Rubrik idag i min lokala tidning

Ungdomar litar inte på Arbetsförmedlingen.

Läser vidare.  

De har väldigt lågt förtroende för Arbetsförmedlingen. De försöker hellre skaffa jobb på egen hand eftersom Arbetsförmedlingen inte är effektiv.

Nu till det tragikomiska.

En chef på Arbetsförmedlingen i just min stad försvarar kritiken på följande vis. Ungdomar verkar inte förstå att jobbgarantin inte är en garanti för jobb.

Kommentar: Jobbgaranti är ett något vilseledande namn kan jag tycka. Låter precis som en garanti för jobb. Men det harmonerar å andra sidan fint med Arbetsförmedlingen, ett namn som skulle kunna misstolkas för en instutition som huvudsakligen förmedlar arbete.

OCH ungdomarna har visst förstått, för de skriver inte in sig längre. De skaffar sina jobb själva så gott det går. Men vad har Arbetsförmedlingen förstått...?

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Tillbringaren
Läst 298 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-07-22 15:27



Bookmark and Share


  Anna*
Förstår precis och har funderat en hel del på varför det ens heter arbetsförmedling för de förmedlar i alla fall inga arbeten
2010-07-23

  Tillbringaren
Tack för beröm!
Ja visst, tror det är få som särskilt nöjda med AF.s inställning och arbetssätt. Minns själv när jag var arbetslös och fick komma på s.k öppna tider för att träffa en handläggare (som för den delen skiftade lika ofta som humöret på en 2-åring). Det betydde att man kunde få sitta i timmar och vänta på sin tur. När jag ifrågasatte det, som slöseri med min tid, fick jag som svar" Är inte du arbetslös?" JO, men jag hade väl ändå ett liv...?!
2010-07-22

  Pot Pourri
har länge varit dags att byta namn anser jag.. redan på 80talet. lite efter då ja? i förståelse insik och förändring. kvarnar kvarnar.. jo, även mina teens har inställningen att där är tvång och inga förmedlingar. tragisk systemhulling för många som då inte har någe val, om inte orken finns eller självförtroendet att själv(förhoppningsvis med backup) hitta sin väg till inkomst. bra skriftat! ger eftertanke.
2010-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren