Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Omarbetad (ej tidigare publicerad på poeter)




I förmedlingens korridorer

 Nu ska jag skaffa ett jobb åt dej,

sa förmedlar’n till en grabb.        

Så många är arbetslösa,

det gäller att va snabb.

 

På Ericson behöver man folk

vid bandet saknas några man.

Där kan du få gå på prov ett tag

så visa dom vad du kan,

ja visa dom vad du kan

-----

Lova inte för mycket nu,

sa grabben med ett grin.

Jag har sökt så många arbeten

och har inte fått nåt än.

 

Du och jag vi vet precis

vad erat prat är värt.

Så låt oss snacka allvar ett tag

för livet är mej kärt,

ja livet är mej kärt

-----

I förmedlingens korridorer

där sprang dom av och an.

Mänskor hängde i väntrum

med ett nummer i sin hand.

 

Väntan stjäl mina dagar

paragrafer kan bli mitt slut.

Men bilden rämnar i bitar

och vinden tog sig ut

ja vinden bröt sig ut. 




Fri vers av Rolando Furioso
Läst 381 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-24 00:12



Bookmark and Share


  Anna*
Tycker om den! Men tycker att det borde vara samma ord i de två sista raderna precis som tidigare. På slutet känns bröt rätt:


Men bilden rämnar i bitar



och vinden bröt sig ut



ja vinden bröt sig ut.


Lyrisk och skulle passa bra som vistext!
2010-11-23

  korpfjäder
om man fastnar i de där korridorerna är det nog svårt att hitta ett jobb ändå....
2010-08-08

  Bjarne Nordbö
Som arbetssökande kastar jag mig över din text. Inte är det lätt. Men inser att jag har möjlighet att påverka.
2010-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Rolando Furioso
Rolando Furioso