Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtat slår i varje ord

 

 

I en dröm är människor 
med kläder nakna i sin ensamhet,
fyllda till bredden av tomhet och
i deras fyllda hjärnor närs vakuum
av svikna drömmar i en värld som gått i kras

Jag läser ordlöst meningar
och går vilse i en text, stannar
inför budskapet och famlar mot innehållet

Jag gråter blod,
Transpirerar tårar,
Benar iväg ett vokabulär
och sätter ett ord i halsen

Sedan bokmärker jag
utan eftertanke eller tillnärmelsevis
någon ångest texter av unga
samt äldre

 Slutligen så

Jag vilar i ögonblicket
som viskar ditt namn

Famlar mot nuet
som är här lite grann




Fri vers av Mr Lindemann VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 42 personer
Publicerad 2010-07-26 17:58

Författaren Mr Lindemann gick bort 2012. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
"jag vilar i ögonblicket
som viskar ditt namn" det är poesi det
2010-08-04

  walborg
Skön text om medveten närvaro - upplever alltid kommunikation i Dina texter.
2010-08-02

  Tillbringaren VIP
Mycket snyggt formulerat hela vägen utan att tappa känsla. Och extra bonus för rubriken.
2010-08-02

  issac.a.m
Helt Underbart!!
2010-08-01

  Monica Ullmark/Cickan VIP
Benar ivæg ett vokabulær....fanatstiska ord......sætter ett ord i halsen dessa rader ælskar jag:)
Hælsar Cickan från en fiskesemester på Hitra
2010-08-01

    lärjunge
APPLÅDERRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!
2010-07-31

  Suzy med punkterna
Tycker mycket om den här texten.
2010-07-31

    ej medlem längre
Gillar :-)
2010-07-30

  Carola Bouvin
"Slutligen så
Jag vilar i ögonblicket
som viskar ditt namn

Famlar mot nuet
som är här lite grann"

Fantastiskt vackert formulerande!

Likaså ovanstående rader, applåder!
2010-07-28

  Bodil Sandberg
Hjärtat slår i varje ord en mycket mycket vacker titel och en stort berörande vacker dikt om känslor i läsande stund!

och underbart fina slutrader!

Jag vilar i ögonblicket
som viskar ditt namn

Famlar mot nuet
som är här lite grann
2010-07-28

  Michaela Dutius
Berörande och fylld av en slags accepterande av att drömmar går i kras.......
2010-07-27

    Ken Cassel
Tjusigt, Lindemann
Bra skriftat


Mvh

Ken
2010-07-26

  anits VIP
Vackert
2010-07-26

  Anders Nordlander VIP
bra skrivet
2010-07-26

    ej medlem längre
vackert...
2010-07-26

  Monika A Mirsch VIP
ja och här ligger vi nu - jag under och du ovanpå - och orden ligger där hand i hand
2010-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Mr Lindemann
Mr Lindemann VIP