Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var finns ledarpersonligheterna som vill ta fighten med etablissamanget och hyperrealiteten; varför domineras alla "underdog"-rörelser av medelklasskids/vuxna som utnyttjar dem som verktyg för personligt identitetsarbete istället för reell politisk föränd


Dagen skall komma

Politiskt styrda trender tenderar att bli alfapet
och människor bara en bricka i en slit och släng mentalitet

rätt och fel och den goda smaken styrs av en kulturkommision
där medelklass är norm, och underklass bara en tom om än romantisk bokstavskombination

att gömma sig bakom, när det saknas moraliskt mod
att stå upp för sin latenta elitism och sitt andliga armod

vackra fraser fylls av borgerlig och småaktig moral
och lär dig tänka rätt, för att tänka fritt är inget val

egenmakt, emancipation, jämlikhet och demokrati
blir tomma slagord, är du verkligen fri?

makten har inte bytt händer, den har bara bytt skepnad
svärdet är 70-tal, nu är det dolt i en förförande är svepnad

Och vi har sovit, men det är snart dags för oss att vakna
och visa för världen, kejsarna är nakna




Fri vers av Roger Magnusson
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-27 22:50



Bookmark and Share


  Philosophum
Tänkvärt och bra! Tack!

Är jag verkligen fri?
Nej, inte fri att bestämma som jag vill ha det. Fri att bestämma vilket parti som ska representera mig, men inte fri att vara min egen representant.

Bra!
2010-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Roger Magnusson