Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kattmamman

Jag har en granne
hon heter Kattmamman
hon är väldigt snäll
hjälpsam
fridsam och vänlig
men ingen vet egentligen
vem hon är
eller hur länge
hon har bott här

hennes skugga syns ibland
där hon smyger runt
i sitt lilla söta hem
med ljus färgsättning
och
små tavlor
av kattbarnen
som pryder väggarna

hon har två kattbarn
Majsan och Sissla
Majsan
har fått Kattmammans ögonfärg
medan Sissla
har hennes temperament

De lever som en liten familj
ungefär som alla andra
Kattmamman fyndar galonbyxor
i bra kvalitét
till båda kattbarnen
när det börjar bli höst

och planerar för deras nästa
födelsedagskalas

När det mörknat
och jag råkar gå förbi
hennes fönster
och hennes kattbarn har somnat
för längesedan
ser jag henne ibland
kika fram
bakom gardinen




Fri vers av Tillbringaren VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-30 14:05



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Jättefin!
2010-07-30

  karenina VIP
mjuk fin ögonskildring och jag tycker om liknelsen i berättelsen
2010-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren VIP