Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rätten att leva.




Jag väntar dig före mörkret faller
och du ska ha sagt farväl till dessa
du för alltid har besegrat

i varje dag i varje minut ska de aldrig glömma dig.

Du ska vara klädd som du alltid brukar
dina sluttande axlar under en till synes
ofarlig lättjefull stil

och i varje dag i varje minut ska de minnas dig just så.

Sin bödel alla nätters vakna timmar i väntan på dina
oinbjudna fotsteg de upplåsta portarna för dig av skrämda
stela fingrar rasslande i högljudd verklighet

och i varje dag i varje minut ska de förföljas av detta ljud.

De nedåtvända blickarna fastfrusna vid dina fötter
gåvorna vädjan om nåd aldrig uttalade var och en endast sitt
eget liv att erbjuda

några tog du andra lämnade du.



Kunde någon ha känt till att kalken bär en smak av bitterhet
att liv kan blåsas ut lika lätt som ett flämtande ljus buret
med ett barns kupade tillitsfulla hand

och i varje dag i varje minut händer detta och lågor släcks.

Mig skonade du jag är nu ett levande bevis ett vittne ett offer
en hämnare din fiende en människa som ger vad hon får och av
mig inget farväl

i afton tar jag ditt liv och återtar det som är mitt. rätten till mitt liv.

















Fri vers av Vildand VIP
Läst 566 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-31 14:27



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En stark text om övervåld och att resa sig upp
2012-03-03

  Anna*
En mycket stark text som berör djupt. Det finns olika sätt att ta tillbaka sin rätt att leva men det måste göras om en människa ska kunna gå vidare, försonas med sig själv och avliva plågarens spår i det inre.
2010-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real