Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=h--qH24ws48&feature=related


Efter regnet

Jag hade trasiga byxor
och en dåligt struken skjorta
och öron som Bart Simpson
Han där är en tölp, tänkte du,
inte en man som duger åt mig
Sen hände nåt förunderligt
Kanske det var när vi dansade
Mannen min, tänkte du om mig
Kvinnan min, tänkte jag om dig
Vi ses väl igen? undrade jag
Middag hos mig, sa du och log
Jag är en tråkig typ, sa jag,
mitt liv består av att läsa
och försöka förstå detta liv
Det låter förfärligt, sa du
och bjöd på din trädgårds honung
När sen regnet hade upphört
tvinnade jag en sommarkrans
av mjölkört och ligusterkvist
Vi har inte mycket tid kvar,
vi som sett så många somrar,
sa jag och gav åt dig kransen
Då går vi djupt in i skogen,
och lyssnar efter andetagen,
sa du och blev genomskinlig,
men hör vi ingen som andas
då är vår vinter långt borta
och trädgården får växa vild














Fri vers av montaigne
Läst 487 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-31 17:00



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Poesi i den finaste dal av insikt och smärta
2013-12-22
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne