Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlös mig

Mina tankar sviker mig

Ger sig in i mörka skrymslen där ljuset aldrig vistats

Ord som svek och otrogenhet ligger i hörnen och skräpar

Tillsammans med andra djävulska ord skapar de osäkerhet

Tidigare obekanta stavelser som svart-sjuk-a stutsar inom mig

Klämmer ihop mina lungor tills endast mörkret välkomnas

Slår sönder mitt hjärta med Tors glödande hammare

Svårt brännskadad rusar det iväg

In i hörnen där ingen läkning finns

Bara mörker och söndertrasande ord

Försöker radera dessa obekanta som trängt in i min ordbok

Men de har huggits i sten

Fått fäste

Mörkrets stavelser breder ut sig

Oemotsagda och oraderbara krossar de allt motstånd

Skälvande ger jag efter

Låter orden förvandlas till ett oförlösande skri

Snälla!

Hitta mig!

Förlös mina tankar och sönderbrända hjärta

Låt ljuset nå varje skrymsle

Förlös mig  




Fri vers av Marina Iren Engan
Läst 525 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-31 17:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marina Iren Engan
Marina Iren Engan