Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi skulle kunna

vi skulle kunna göra
en hel del mer än vi tror
en hel del mer av det vi drömt om
en hel del mer av det vi inte drömt om
lite av vardera...
åka skridskor på vintergatan
rida ut i natten som Lady Godiva
göra Fröken Julie eller bada i en för het krater
bilda grupper och slå igenom
hamna i vilda diskussioner med de vi älskar
med varandra
vi skulle kunna älska varandra
bryta arm
slå kroksben
bli bjudna på te och visdomsord av någon äldre
få aha-upplevelser och förstå att vi ännu
hade något att lära
att vi inte vet allting än
få veta att om vi blöter våra
fingertoppar och drar dem genom en ljuslåga
så bränner vi oss inte (har ni provat?)
vi skulle kunna leka Medea fast vi vet
att det hon gjorde var fel
bara för att det aldrig har hänt
att det bara var på låtsas
och när det bara var på låtsas
då rättfärdiggör man inte hennes elaka handlingar
men man lever ut lite spänning
lite ilska i ens själ
vi skulle kunna fånga fånga fjärilar
och pussa dem lite på vingarna
ge dem lite kärlek
och sen låta dem flyga vidare
vi skulle kunna blåsa såpbubblor
vid våra dödas gravar
det skulle inte störa någon
det skulle bara vara vackert
vi skulle kunna så mycket
smeka varandras kinder och säga
att vi duger som vi är
inte för att vi är som vi är
utan för att vi är vi




Fri vers av Vickin
Läst 376 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-01 15:23



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Gå tillbaka till Allt Vi Skulle Kunna Bli, Eller vilja vara I, Så det som var Nyss, kan Tystas med Ett knyst:
Man tecknar i denna kommentaren ett tänkt scenario som skulle kunna leda till att dikten spaltas upp i stycken så

Ettt annat tänkt scenarion är att eventuellt även börja med det traditionella pinkterna och stor versal efter punkten

Det här med otaliga radbryt, skippande av allmän formalia, kan tänkas göra dikten "intressant" då det egentligen saknas innehåll och budsakp i texten, man har egentligen inget att säga
2010-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Vickin