Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av texten Dvärgen av Mona N. Berger


Farbror Lorenz

Första gången jag som 8-åring, oförberedd, skickades på ett ärende till farbror Lorenz, blev jag skräckslagen.

En vuxen man, inte längre än jag, öppnade dörren.

Senare fick jag till min förvirring även träffa hans lika dvärgväxta far och hans imponerande storväxta, fylliga mor och syster, som liknade farbror Lorenz blivande hustru, min fars yngsta syster.

Som vuxen hörde jag ett samtal bland släkt och vänner om att man borde abortera skadade barn. Plötsligt hör jag farbror Lorenz säga: "Men jag då - jag som är så glad att jag fick leva".

Det blev dödstyst. Ingen av oss hade längre lagt märke till dvärgväxten - han var Lorenz, Birgits man.

Men Birgit och Lorenz beslöt sig för att inte skaffa barn.




Prosa av walborg
Läst 673 gånger och applåderad av 27 personer
Utvald text
Publicerad 2010-08-02 18:58



Bookmark and Share


  Maria T
Grattis till stjärnan.
En gripande berättelse
2010-09-05

  limerick
Tankeväckande och lärorik berättelse fint skildrad.
2010-08-13

  Eva Langrath VIP
Tack för en berättelse som griper tag i mig på flera plan
2010-08-11

  © anakreon VIP
Det kan aldrig sägas nog många gånger:

F Ö R D O M A R

F Ö R D U M M A R!

Calle
applåderar
2010-08-07

  Bibbi VIP
Verkligt fängslande.
2010-08-06

  Anna*
Underbar text som innehåller många fasetteringar som glimmar till. Vi har utrymme för alla i vår värld, vi har också något att lära av allihop! Tack för en fin text!
2010-08-03

  Suzy med punkterna
Verkligheten som vi skapar den blir ofta så här..
2010-08-03

    leelee
Det blev lite motstridiga känslor i mig av din text: Först det fantastiska i när man blir accepterad och sedd för sin inre människa. Sen människors allmänt utbredda fördomsfullhet. Och till sist hur man ger upp inför den. Sorgligt ändå.
2010-08-03

  Eaglemountains VIP
Skriver under på Svartsilvers kommentarer och grattis till den välförtjänta stjärnan i utvalda texter ...
2010-08-03

  Bodil Sandberg VIP
Vilken fin och talande berättelse!!så gripande!
2010-08-03

  Anders Nordlander VIP
det gäller att tänka... bra skrivet och grattis till Stjärnan!
2010-08-03

    ej medlem längre
En gripande berättelse... och lärorik.
2010-08-03

  En strimma av guld
En bra text som visar på människors starka attityder och dömande. Bra skrivet.
2010-08-02

  aol
vlken överraskande text, blev så paff, tack för att du finns vännen,
vilken berättelse om livet och hur ni vant er så ,
2010-08-02

  Svartsilver
mycket tänkvärd text om vårat trångsynta samhälle.
2010-08-02

  Peter Matsa
Fint skrivet, en tänkvärd reflektion.
2010-08-02

  Måna N. Berger
Tack Walborg för att jag fick inspirera dig till den här fina texten!
2010-08-02
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg