Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite regn bara

Varför är vi så rädda för lite regn? Varför packa ihop det dukade bordet vid några små droppar och skynda sig in. Lite regn är skönt. Stanna kvar. Känn på det. Lägg dig gärna ned i gräset och ligg kvar en stund. Ta av dig regnjackan, den skyddar sällan ändå helt och hållet. Blicka upp mot himlen och se hur molnen rör sig i sin egen takt. Snart har de dragit förbi. Det är inget att vara rädd för. Speciellt inte ett sommarregn. Varmt, skönt och uppfriskande. Även ett rejält ösregn ibland är ofarligt.
Att däremot endast vistas i solsken kan fördärva alla ursprungliga färger helt och hållet.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Tillbringaren
Läst 260 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-08-04 12:29



Bookmark and Share


  Åsa Pyke
Gillar hur sista meningen öppnar för en metaforisk tolkning av hela texten. Snyggt och tydligt!
2010-08-07

  Caprice! VIP
Den här gillar jag verkligen, minst lika mycket som jag hatar värmebölja. Och jag som fick så mycket på tafsen för mina regnlängtansdikter... ;-)

Tack för skön läsning!
2010-08-07

  pixter
gillar tolkningsfriheten i den sista meningen... snygg twist
2010-08-05

  firefire
ja..såvida man inte är gjord av socker så är det ingen större fara..
sommarregn kan vara mysigt ibland,svalka skönt i lagoma doser..
intressant text i detta ämne;)
2010-08-04

  Lars Hedlin
Regn och vatten är Livet vi föds i vatten ..
2010-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren