Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kallas även Spökslottet och fungerar som hotell.


Prästgården i Borgvattnet.(Spökslottet)

Tillsammans med 3 andra kvinnor åkte jag de 20 milen till Borgvattnet i Ragunda kommun för att sova i Prästgården en natt.
Huset är 200 år gammalt och har 6 rum och kök.
Just vår dag var vi ensamma på nedervåningen en man och en kvinna skulle komma senare på kvällen. En kvinna jobbar i huset på dagen och går hem
klockan fem, kommer tillbaka på morgonen och bjuder på frukost.
När jag klev över tröskeln till huset kände jag ett otroligt lugn i kroppen.
Det var tyst inga ljud av radio eller TV.
Vi var tillbaka flera hundra år i tiden.
För mig var hörseln på spänn och jag lyssnade efter allt.
Natten passerade och på morgonsidan hörde jag knackningar i ett vattenrör som gick nära min säng, jag knackade lika tillbaka sen var det tyst.
Den berömda gungstolen var alldeles stilla- ibland gungar den av sig själv.
Vi satt i flera timmar och läste tidningsurklipp om vad som hänt i detta hus.
På morgonen efter frukost fick jag ett vackert "Övernattningsbevis" i min hand med nummer 33039 och det betydar att 33038 personer sovit i huset före mig.
Härligt med en erfarenhet till i mitt liv.
Rekommenderar dig att sova där om du har vägarna förbi.




Bunden vers av Annmargreta
Läst 575 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-08-05 13:47



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Den gården har
jag läst om... Oj
då modigt att
sova där... Tänker
jag, som har så
mycket fantasi...
2011-01-13

  Mats Henricson
Intressant läsning !
2010-09-14

  Lasseman VIP
Riktigt spännande, jag älskar sådana äldre ställen där historien sätter sig i väggarna.. applåder
2010-09-01

  aol
jag har varit där, jag minns en tavla, en bild en pojke som följde en med ögonen,, åvar det inte hoell. bra skrift
2010-08-27

  Gunilla VIP
Modigt!
En sådan upptäckt,
att finna
lugn ooch ro,
där man trodde oro skulle gälla.
Låter som en omgivning,
som gjord för stillhet och vila!
2010-08-22

  Bodil Sandberg VIP
Ska absolut ta och försöka ta vägarna förbi där låter spännande!!Tack för jag fick ta del av dina upplevelser!!så välskrivet och bra!!
2010-08-11

  Larz Gustafsson VIP
Forslund kastade ut demonerna anno dazumal.
Har haft kontakt med honom.
2010-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Annmargreta
Annmargreta