Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så är det tid för retreat...


Ett enda andetag


Att få lägga hela sitt liv i någon annans händer
att få ge sig själv
i ett enda andetag

älska så att kärleken blir ett med livet
så att dödens samtal med tiden måste övergå i längtan
medan andedräkten sveper kroppens gränser

så är de dagar och nätter som redan är givna
i ett enda andetag

tystnaden har lämnat sin kammare
och ordet har funnit sitt livsrum
en enda kropp
och ett enda andetag




Fri vers av korpfjäder
Läst 369 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-08 20:23



Bookmark and Share


  Anna*
I sanning en underbar text om hur självklart och gott det är att låta själva andningen bära vikt i livet. Tystnad och inre centrering är viktigt i dagens röriga värld. Fint!
2010-09-20

    glasa VIP
du skriver så underbart fint
så underbart tröstande
så vackert som snöflingornas sexkantiga snökristaller
så florsljuslysande som första och sista sanningen
du underbara poet som vet livets och tidens gåta
2010-09-13

  Rachel Roth
inspirerande! igenkännande
2010-08-22

  walborg
En skön beskrivning av retreaten som att komma till sig själv - skala bort brus och bråte.
2010-08-09

  Kristina Wallbing
Mycket fin dikt om retreatens vila. Önskar dig välsignade dagar!
2010-08-08
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder