Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eken

det står en gammal knotig ek
längs vägen vid mitt barndomshem
den sprang jag till för tröst och lek
det händer att jag går dit än

jag har en egen jätteek
vars livskraft leker, läker sår
och ovan andras brott och svek
syns nya skott vartenda år

men även om det nu är jag
som kryper tätt intill dess stam
som stryker bark och räknar blad
och somnar i dess trygga famn

så fanns det nog för länge sen
en annans oro som fann bot
och säkert kommer dagar än
med nya lekar vid dess rot

och visst så kommer det en tid
då trädet mist sin fågelsång
och hösten i en bister strid
har fällt dess löv en sista gång

då kvistar långsamt bryts till jord
och maskar flätar jag med du
från varje blad hörs dessa ord
att allt vi har är här och nu




Bunden vers (Rim) av Dado_
Läst 458 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-09 16:50



Bookmark and Share


    JJ VIP
En verkligt fin dikt! Mvh. JJ.
2010-10-05

  mariasan
helt fantastisk! svårt att skriva så här bra rim.
2010-10-03

  Julianna Strandberg VIP
Verkligen vackert!
Bland allt annat det här är en riktigt konst!
2010-09-18

  Nanna X
gillar det här. du rimmar som om det inte vore någon konst. men det är det ju. coolt förhållningssätt!
2010-09-05

  Mr Lindemann VIP
Nu vet jag inte om ....
Ja ifall att så....
Vt inte riktigt hur jag skall börja denna kommentaren på
Men jag gillar din dikt här om eken
utan motivering'
begåvat helt enkelt
2010-09-05

  creation
Texten ger fantastiska bilder utav denna ek.
2010-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Dado_