Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solros

det var nånting som fastnade
dina små revor det oroliga i rösten
kalla fingrar du har nåt plock i dom
du måste hålla på
dina ögon är blå munnen smal
fötterna har du målat röda
vi går väl barfota nu vi ska väl
plocka bär och
räknar du om jag kan hålla andan vi

gräver ned ett klot utanför
banvaktarstugan badar nakna
från någons brygga det är nåt
vasst i alla röster utom din
vi eldar i kamin och hänger tvätt
det blir en fuktig värme som vi
går omkring i usch vad stökigt
tvätta håret med såpa en iller
på din axel jag har en
räv bakom örat vi har det efter far vår han

var en stor man med en svart fågel
varför ska man tämja djur för att släppa
dem fria du är en fågel man inte
kan sätta i bur
du har båda händerna på ratten och gråter
du har solrosor på din bh du har
små spännen i ditt hår och rösten
som är stark och håller fast i alla melodier
du stryker i mitt hår du trampar så löst

att gräset inte viker sig du kupar handen
för krusbär du räcker mig några
matar i mig som en liten fågelunge
jag fångar en och matar den med
bladlöss och platsen är det den är
gul men kall den luktar fukt och mögel
jag ska gömma mig under rabarberbladen
tills stormen dragit över då ska jag viska
på dig jag ska säga kom
jag sitter ju här
tyst men alldeles
bredvid

  




Fri vers av smuts
Läst 648 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-08-10 00:36



Bookmark and Share


  SvartaRegndroppar
nagon nedan beskrev det val i att det var som ett andetag.

det kanns som ett andetag, en tid, en ogonblick, liksom ett liv och en existens.

fantastiskt!
2010-09-22

    vilgot hellros
väldigt bra
2010-09-13

  juliaerika
som ord i sanden som havet tog. vi köpte aldrig premo, vet du. hur länge räcker den tror du? fråga den store mannen, han vet allt.
2010-09-01

  frantic
du skriver som i en följd i ett
andetag och man kan nästan
börja var man vill.. fast allt hänger
samman, små ting, naturen nära
mellan människor nära, vackert
bara så vackert med en aning
av vemod men med mkt värme..

bokmärkes
2010-08-24

    ej medlem längre
det är det här med hur du utmanar meningarna
efter varje radbrytning finns något ännu finare
solrosor på bhn
rabarberbladen
en iller en räv bakom örat
vi ska väl plocka bär.
felicia, du är nåt extra.
2010-08-20

  Robert W
dina texter är väldigt bra tycker jag. det känns hela tiden som att du bara gläntar på dörrar med innehåll och när man står där och försöker se in öppnar du en annan eller börja störa med dina radbrytningar och hetsiga ordflöde, som inte är hetsigt, men som hetsar sig fram om man försöker läsa texten snabbt, och man tappar lite fokus, vänder sig om och låter dig leda sig vidare. jag gör sällan avtryck i dina texter men du ska veta att jag läser dem iallafall. en del är såklart bättre än andra (i min subjektiva lilla låda), men de är aldrig tråkiga. du är bra. väldigt bra tillochmed.
2010-08-12
  > Nästa text
< Föregående

smuts