Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avsked till en trädgård

När ingen annan var där,
var du där.

Jorden tog emot
tårarna jag grät.

Med darrande, trötta händer
försökte jag forma dig.

Till slut gav jag upp.
Jag var för trött.
Jag lät dig vara.
Växa dig vild.
Vild... och vacker.

Jag älskade det vilda i dig!

Mina tappra försök att tukta dig,
trots den stora tröttheten,
mina samtal till dig,
där i ensamheten,
läkte mig långsamt.

Du svarade mig tillbaka,
när ingen annan var där.

Med blåeld, förgätmigej,
scillor, vildrosor, daggkåpa
doftviol, svarade du mig.

Ingen har någonsin sagt
vackrare saker till mig
än du, med allt du gav,
vackrare för varje år.

Skuggiga vrår att gömma mig i
när ljuset skar som blixtar
i mina ögon.

Vindstilla oaser
med fågelbad.

Igelkottarna, grodorna,
sniglarna, tvestjärtarna,
den svartvita flugsnapparen,
med sina ungar.
Blåmes, talgoxe,
rödhaken...

Skatorna och kråkorna med.

Allesammans...
var där på fest
med mig
när ingen annan
var där.

Skogslönnen...
den jag älskat allra mest,
där, i trädgården.

Alla näsor, de limefärgade
blommorna och de så små löven
som blev så många, så stora och på hösten...
blodfärgade, gyllene färgkaskader.

Brudslöjehäck, maskrosfält,
doftande kaprifol,
paradisbusken som växte
sig så stor...

Älskade gamla vilda och vackra trädgård!

Farväl!

Det fanns bara en som du.




Fri vers av Amorina
Läst 693 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2010-08-12 16:03



Bookmark and Share


  Anton the poet
djup och mycket fint skrivet!
2010-10-01

    Den Svarta Pantern
Härlig text, jag kan verkligen leva mig in i din värld där i trädgården!

Tack,
Fredrik
2010-08-21

  stella
Åh vilken underbar hyllning! Min maskrosstickare är försvunnen och nu vet jag inte om jag ska skaffa en ny... ;)
2010-08-20

  Ingela Svenson VIP
Så alldeles underbar var denna !
2010-08-19

  Tothem
Känner igen mig! En läkande plats, med alla dess invånare!! Bra skrivet!
2010-08-19

  Nahojland
Kanon!
2010-08-19

  Aisha VIP
en helt underbar text!
ääälskar!
bokmärker!
2010-08-19

  Eva Helene VIP
Suggestiv text, mycket fin!
2010-08-12

    ej medlem längre
Det fanns? Är detta paradis ett minne blott?
Jag fick härliga bilder av denna:)
2010-08-12

  Vildkärlek
Jättefin
2010-08-12

  Algotezza VIP
Sinnlighet och symbolik - fina detaljer och iakttagelser i en balanserad men dynamisk helhet!
2010-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Amorina
Amorina