Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soldis


Jag har vandrat
längs de stränder
där hettan slår upp
som svarta sandflugor -
där snäckskalen skär
och saltet svider.
Sakta suger dyningen
genom sandslotten -
måsarna har lämnat kusten
för att följa i ångarens kölvatten.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 502 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-08-14 14:08

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
En oerhört vacker och känslosam dikt. Fantastisk!!/B
2010-11-07

  Rachel Roth
stark text...!
2010-09-03

    papillon
Vilken makalös text - kristallklar och flimrande på samma gång. Huvaligen, här blir det stora applåden och in i sparbössan!
2010-08-20

  Gunwale VIP
"Sakta suger dyningen/genom sandslotten - " Förgänglighetsvemod... -och vackert!
2010-08-16

  Anna*
Mästerligt tungt skrivet så att varje ord förstärker upplevelsen av hettan som stiger som svarta sandflugor. Strålande!
2010-08-16

  lodjuret/seglare VIP
jag tilltalas av de streck du låtit pennan dra här
2010-08-14

    ej medlem längre
Dessa bilder tilltalar mig mycket ... bland det bästa jag läst av dig!
2010-08-14
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP