Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kineserna kallar den "den andra våren". I Västvärlden säger vi "klimakteriet".


Härligt mindre ung

I hårborsten det fastnar alltfler strån som går i grått
och barnen de är större nu och åren de har gått.
En gång i tiden var hon smal och kroppen mindre tung.
Men gammal är hon knappast, bara härligt mindre ung.

Med rynkinramat leende hon blinkar åt sin vän
och bjuder honom famnen sin, igen, igen, igen.
Och han förstår att buga, när en drottning bjuder till
Hon för och han får följa, för nu vet hon vad hon vill.

I kvinnans andra vår hon går:
en värmevåg,
ett segertåg.
I kvinnans andra vår hon går:
på stormvisit
den kommit dit.
Där är hon inte gammal, bara härligt mindre ung.
Nej, hon är inte gammal, bara härligt mindre ung.




Bunden vers (Rim) av Lena Nilsson
Läst 1357 gånger och applåderad av 31 personer
Utvald text
Publicerad 2010-08-16 16:29



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Härlig.. mindre ung
2013-03-05

  Lili Samuelsson VIP
uttrycket " bara härligt mindre ung" tar jag till mig direkt
det är ett härligt schvung i detta, lättläst och taktfullt. en väl komponerad dikt, med ett innehåll det inte skrivs allt för mycket poesi om, tack
2011-01-11

  Monika A Mirsch VIP
den är god - riktigt allt igenom vårmätt och solig - grabbar tag i den och njuter!
2011-01-11

  Yrre VIP
Åh men detta var ju en vidunderlig text, helt enkelt underbar!
Dessutom bor du i en Mycket trevlig stad..har jag förstått ;)
2010-09-23

  Johan Bergstjärna VIP
Härligt livsbejakande!

"Stormvisit" - fint nytt ord : )
2010-08-23

    Saulus
Fantastiskt! Stårlande fint skivet!
2010-08-17

  stenen/ Yv Ericsson
det var en trösterik dikt. men neej. mig lurar ingen;) jag hatar att vara i klimakteriet. mycket bra skrivet.
2010-08-17

  Ingela Svenson VIP
Mycket fint formulerat, tycker mycket om din text!
2010-08-17

  wayward - taiga
skön hyllan till lunken och gyllenkanten i den
2010-08-17

  Mats Henricson
En härligt ungdomlig (!) skildring av åldrandet, med underbar humor och ett stänk av optimism ! Såsom själv varande 61 spritter det till riktigt när jag läser denna härliga skrift ! Bokmärker !
2010-08-16

  Anna*
Underbart skrivet om den andra våren som kommer för oss alla! =0)
2010-08-16

    ej medlem längre
Toppen syrsan!:)
2010-08-16

  Måna N. Berger
Det är skönt att vara mindre ung! Stor applåd för den här!
2010-08-16

  Fredrik P. VIP
typiskt oss att använda
medicinska termer istället
för ett mera poetiskt språk.
ett annat exempel är
ortopediska tofflor som
i Norge heter hilseskor
och i Danmark sunhets-
sandaler...om jag nu
minns rätt...
2010-08-16

  Rosmarin
Uppiggande, Syrsan! Den gillar jag - kvinnans andra vår. Härligt mindre ung - ja det tar jag till mig!

Bokmärker.
2010-08-16

  aol
man tar den till hjärtat fint diktat vännen
2010-08-16

  mare VIP
Bra skrivet....sant :)
2010-08-16

  Christine Sabel
Härligt mindre ung, den tar jag till mig, tack
2010-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson