Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nybrokajen.

Vi ville leva i en annan tid
Ett annat land
Dramatiska Dramaten
Med guld i kant
Vindsvåning, champange
Vi hade allt

Vår kära Nybrokaj

Vi drömde
Om Paris
Om franska män
Till fransk musik
Paris, Paris

Vi drömde om ett liv
I stil
Absint, vitt vin
Storslagna ord och poesi
Storslagna vi

Som löstes upp
I vattenguld
Med vår ungdom

Vi hade allt
Vi ville aldrig riktigt fly
Vår kära Nybrokaj
Här stannade vi.











Fri vers av amber
Läst 492 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-08-17 01:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Var där idag ! Gillar Stockholm som stad såhär års !
Bra och lite nostalgi !
2011-07-23

    ej medlem längre
och varje liknelse knyter tillbaka till inledningen av varje fras;
det är en härlig, fin poesi
2011-01-12

  Lord
Riktigt bra. Får nästan tillbaka minna ungdomstankar
2010-10-24

  aol
det känns som jag var dr, så bra skriftat
2010-08-17

  Lars E Jönsson
underbart skrivet man är nästan med i storryn
2010-08-17
  > Nästa text
< Föregående

amber
amber