Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de flesta vill utveckla sin ådra men ytterst avvecklas den i brist på motstånd...




Sonett om ris och ros i balans




Att stryka skalder medhårs är en vana

att ge kritik allt mindre ägnas tid

förutan tanke på att diktarstrid

förvandlas lätt till "frid" i nedåkskana

 

helt utan motstånd, utan någon slana

och mothårsstryk som föder annan id

och väcker kampens fröjd i uppförslid

att streta i och pröva styrselns bana

 

Betänk, poetens väg bör stenar bära

om nya ting ska födas, bära frukt

bör både ris och ros i myllan finnas

 

Av misstag hålls berömmet högst i ära

på riset vill man sällan taga flukt

det tarvas dock om högre mål ska hinnas...

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 379 gånger
Publicerad 2010-08-21 11:43



Bookmark and Share


  Nanna X
Yep. Kritik är viktigt. Men på ett vänligt sätt förstås. "Taga flukt" är ett kul uttryck!
2010-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP