Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att våga bli sviken

Det sägs ofta att det krävs mod för att lita på en annan människa. Men det talas betydligt mera sällan om vari det modet består. Länge trodde jag att orsaken till att jag hade så svårt att släppa kontrollen över saker var att jag inte kunde lita på att du skulle klara av att hantera de situationer som kunde uppkomma. På senaste har jag fått omvärdera den uppfattningen. Det är inte andra människor som får oss att lita eller inte lita till dem, det är vi som väljer att känna tillit – baserat i stort sett uteslutande på inre faktorer. För egentligen handlar tillit mindre om modet att lita på den andres förmåga, och mer om modet att lita till sig själv. Att våga känna tilltro till den egna förmågan att på nytt finna fotfästet, när omgivningen svikit – för den kommer att svika. Det ligger i människornas själva natur att inte vara för varandra vad de både i sina egna och i andras ögon borde vara.




Prosa av Attimi
Läst 512 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-22 14:38



Bookmark and Share


  Tobias Hedlund
"det är vi som väljer att känna tillit" - ja

"för den kommer att svika. Det ligger i människornas själva natur att inte vara för varandra vad de både i sina egna och i andras ögon borde vara." - nej
2010-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi