Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min spindel

Jag ser dina ögon, de lyser som blåa safirer. Du klär dig
i pärlor, men gemmologin är ej nog att förstå när
du spinner ditt nät av förförande former och poser
och allt jag förnimmer är strålar; du döljer ditt ansikte
väl bakom regnbågens färger. Jag ser dig, det är
så som i en spegel, fast bakom din glittrande yta 
nog spännes en hinna, ett segel av verklighet, skör
liksom drömväv, just nära din kropp när din ryggrad
kröks som på katten; jag hör hur du spinner, en spindel 
i natten som knyter ditt nät för att fånga min flyktiga ande;
det är nog min själ du vill åt när du lägger ett halsband 
av tusentals pärlemorsägg i mitt inre.




Fri vers av Trast
Läst 471 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-25 19:35



Bookmark and Share


  lilla t
Ibland förstår jag mig inte på, hur du får till det, snyggt det är vad det är!
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Trast