minnesanteckning längs kanten; gränsrasta /statoil, charlottenberg

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minnesanteckning längs kanten; gränsrasta /statoil, charlottenberg




inte rädd, jag kan läsa kartan


 

 

 

 

just när jag är som allra finast
går jag över bränslestationens asfalterade plan

ungpojken i kassan har en sjungande dialekt
den liknar mjuka karosser och filbunke i hemsvalen

blåbär och mölter

foppatofflor och ingen som helst större fordrad
synk med allmänt etablissemang

naturbarn

vi samspråkar å det uppriktigaste
om a och b, men inte ett ord oviktigt yppas

med fingertopparna i lag med växelmynten
mot handflatsskålen säger man - gilla;

och vi köper varandras attityd - vi är ok du och jag

det händer

just när jag tankat och fyllt vattendunken
för ännu tre dar mot ovisshet
och en särskild fotografisk oskärpa

lite okammad och när jag bara
hunnit tvätta händer och hals på ett par dar

just när jag är som allra finast






Fri vers av wayward - taiga
Läst 304 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-08-25 07:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
I den avkroken får man lätt kontakt vill jag minnas:)
En njutningsfull text med ordval som berikar mitt språk. Tack!
2010-08-25

  Piann VIP
En medryckande text.
2010-08-25

    ej medlem längre
tar en säker njutningstext under arbetet. TACK!
2010-08-25

  Nina Nightwish
Jag får en härlig känsla av denna text och på något sätt påminns jag om min barndom när vi åkte bil och stannade vid någon mack för att köpa räkost till våra färska frallor, hehehe vilka minnen vissa texter får fram ibland, tack för det:)
2010-08-25

  Per Teofilusson
Kan inte annat än köpa denna bild av världen. Grundseende som detta är bara att abdikera inför, tycker jag. Rytmiskt lättläst dessutom.
2010-08-25
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga