Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som vanligt (av tårar och annat)



jag sparar på ögonblicken som andra förkastar

ibland är gråten i halsen det finaste man har

~

som vanligt

alldeles för full igen

och jag minns inte riktigt längre nu

som vanligt

alldeles för mycket av allt igen

av tårar och annat


bakom ryggen pratar dom

om clowner som gråter


dom kommer aldrig förstå


utanförskapet

aldrig längre ut än huden

jag har valt det själv

var det någon som sa

vem vill inte vara lycklig

vem vill inte vara lycklig

~

bränner dessa broar bakom mig

dom tog mig aldrig över dig

nej, jag kommer nog aldrig över dig

~

du försvann efter ett nytt år

och jag vet vart men har ändå letat

längs gatorna där du också gick

letat efter dina fotspår


jag träffade någon

sa sig vara en vän

på en krog någonstans

på söder

där dom talar om dig

och som dom talar om dig

ibland som om du vore död

men jag vet att du lever

för jag hör hjärtslagen

hjärtslagen genom europa

genom världen

i dagens tidning

står det något om dig

kanske imorgon

kanske resten av alla dagar

~

med kinden mot gräset jag hör

barnen som leker och jag tänker

vad händer nu med mig

och min tid







Fri vers av Johannes
Läst 931 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-08-25 10:55



Bookmark and Share


  the dead flag blues
åh så vackert, orden träffar rakt in
2011-12-02

  Postgård
du fångar min uppmärksamhet
med de första raderna
så vackert, mjuk och skört

precis som Daniel.
tänker jag vill vi ofta, alltid
eller bara ibland vara trasiga

(Identitet:trasig.
jag är inte lycklig. det finns ingen lycka.)

sen fortsätter du med sådant jag uppskattar
i en text;
clowner
utanförskap
tårar och annat

mittenstycket är så hjärtskärande

otroligt berörd.
2010-09-14

  Lola
Slutet står som en egen dikt.
Mycket bra knåpat, brush. Du har många talanger.
2010-08-26

  Daniel_78 VIP
det känns. igen. vem vill inte vara lyckligt. ibland vill vi ju dock det motsatta. jag hoppas att det är farligt att leva så. att uppskatta den trasiga känslan. då kanske kroppen stöter bort det tillslut.
2010-08-26

  Anna*
Din text slog an alla strängar som finns samtidigt. Gillar särskilt:

"ibland är gråten i halsen det finaste man har"

Så bra att den meningen skulle kunna bära sin egen vikt. =0)
2010-08-25

    Melona
som en kniv genom hjärtat. detta var det vackraste, mest skärande jag läst idag, på länge. hjälp.
2010-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes