Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon kan inte bara sluta finnas, för jag har känt henne så länge hon funnits.


I vår gråa värld med smutsigt grus
och dammiga politiker
fick du bara nio ynka år.

Två valår men inget där du fick kandidera,
tusentals debatter som tycks sakna betydelse nu,
när du som är så liten och bräcklig tynar bort
Försvinner
Utan att det finns något jag kan göra åt saken.

Kanske behövdes det ännu en vår och sommar i ditt liv
för att få ondskan att ge med sig,
lägga sig och låta dig vara,
låta dig leva och växa.

Jag vill sträcka ut min arm,
låta din kropp som ännu är liten,
ögon som inte fått se världen
dra åt sig energin och leva på nytt.
Jag har sett mera krig, orättvisa värld: ta mig istället.

Jag ger dig min arm, mitt ben eller hela Jag.
Bara du kliver upp ur sjukhussängen
människor före dig tagit sina sista andetag i.
Kanske var de lättsamma, andetagen, men dina har bråttom.
Du måste få leva, och är ännu så liten, måste få andas.




Jag är inte troende, men inatt ber jag för lilla Peggy.




Fri vers av Flickan utan vingar
Läst 584 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-08-28 01:08



Bookmark and Share


  VampyrÄngel
Usch vad det gör ont att läsa.
Mycket välformulerat, och hemskt.
2011-03-08

  Postgård
någonting starkt griper tag i mig
när jag läser din titel till denna text

kanske av rädsla
kanske av det frågande skrämmande påståendet

"Jag har sett mera krig, orättvisa värld: ta mig istället."

för att jag känner igen känslan

"Kanske var de lättsamma, andetagen, men dina har bråttom."

här målar du ja, hemska bilder, som stannar
på min näthinna.

dikten dröjer sig kvar....
2010-09-04

    Lars Gullberg
Överst i texten får jag en känsla
att allt e slut

men det är någonting annat
nånting du vill man ska förstå

Sådana här texter är så svåra
man vet inte om det faktiskt
är någon som faktiskt är sjuk

Eller om texten speglar samtiden
och själva varandet

som blöder

Men jag utgår ifrån att Peggy
är en nära kär närstående

och ger dej all mitt medlidande
och hopp
2010-08-28

  C.Källner
Påtagligt, och med närvaro, fångar du svåra bilder som jag ser
2010-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Flickan utan vingar
Flickan utan vingar