Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irrfärder

 

Gröngula lampor som glänser i den tystna andakten.
Lantbussen,
dess destinationsskylt, små fladdrande lågor i natten.
Signaleldar från en avlägsen utpost. Från en annanstans.

Kvällen ligger fortfarande stilla,
en respirator som pumpar syre.
  
Jag har varit borta en längre tid; Kommer mitt ansikte vara detsamma igen? Snart det sköljande vattnet, de strömmande formlösa vågorna. Tordyveln tar god tid på sig. Känner sig fram innan den korsar vägen.

I nästa sekund eldflugor i filer. Människorna.

- Stockholm, nästa!
 
Men först skvalpar nattåget in mot strand. 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 819 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-08-30 22:01



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Ord som gör en stillsam resa på raderna för att sedan bli en vacker helhet. =)
2010-10-07

  Måna N. Berger
Mycket vackert bildspråk här. Lång resa i återhållsam tolkning. Snyggt!
2010-09-01

  Lennart Bång
Limerickkungen kan skriva poesi också :)
Fina bilder. Mystiskt. bra!
2010-09-01

    ej medlem längre
Skickligt att få in tordyveln så fint i texten...
Skön läsning:)
2010-09-01

  Line W
Skönt flyt, hastigt uppvaknande och sedan tillbaka in i flytet. Toppen! Kram :)
2010-09-01

    ej medlem längre
jaha. *klappar mig nöjt på magen* så har man läst äkta poesi igen då. Tack!
2010-08-31

  Catharina Edin VIP
Gillar detta, känner igen mig dessutom, i ankomsten.
2010-08-31

  Rakel Lorner
Lite andäktig stil nuförtiden. Fint!
2010-08-30

  Ingela Svenson VIP
Med lätthet i orden beskriver du tillståndet mellan sömn och vakenhet, mycket stilsäkert
2010-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP