Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"det handlar inte om andetagen du tar, utan om hur du andas."


ibland tänker jag att jag inte borde tänka mer

jag är rädd att för varje steg jag tar
så går jag bort ifrån någonting
att jag då lämnar lite av allting bakom mig

jag säger aldrig hejdå
inte ens i telefon,
det är alltid ett "vi ses" eller "puss"
aldrig hejdå,
ingen får höra mig säga hejdå
jag hatar det ordet

och jag är upp till öronen kär
"helt nerkärad"
så säger alltid min morfar

jag är inte kär i kärleken,
för den gör bara ont
men jag är kär i honom
mitt hjärta har varit hans
långt innan det blev vi
han visste nog det, egentligen.

men för varje steg jag tar
är jag rädd för att jag gör ett misstag
som kan kosta mig allting

egentligen,
så är jag bara orolig
för att det har hänt mig förut.

men ingenting säger
att bara för att det har hänt förut
så måste det hända igen.




jag borde vara lyckligast i världen
för jag har allt jag någonsin önskat mig,
men jag vet bara inte längre.




Fri vers av elinmaria
Läst 451 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-30 22:37



Bookmark and Share


  Baystream
Bra dikt, ärligt om nått och återspeglar funderingar som jag tror många av oss bär på.

"men för varje steg jag tar
är jag rädd för att jag gör ett misstag
som kan kosta mig allting"

Ja, precis, just så.
Fan, att man ska vara så dum. Att man bara inte kan njuta. Men, ja, precis, just så är det.

För om man gör det där misstaget, så kommer det vara så jävla förödande.
Men om just detta sker i ett förhållande, föds rädslan, och den rädslan kan leda till så mycket skit... att man tillslut är den som skapar sprickan i kärleken - som just kan kosta allt.

Försök att släppa, ta dagen som den kommer. Är inte han som du älskar så värd din tillit, din ärlighet både mot dig själv och han?
Våga vara dig själv, det ska jag våga vara :)
2010-08-31
  > Nästa text
< Föregående

elinmaria
elinmaria