Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bild borttagen av hänsyn


En kvinnas längtan

"Du vet inte

vem jag är,

sa hon och

stirrade in i sin spegelbild.

Jag är allt

men inte

det du tror om mig,

och jag vägrar

låsas fast i

dina föreställningar

om hur jag skall vara.

Jag är inte

längre den där,

monogama,

politiskt korrekta, tanten

jag alltid strävat,

att vara."

 

 

 

"Sorgligt. Ja.

Det är sorgligt,

att hon först efter

så många år,

kommit fram till

att världen,

livet och människorna

är så mycket mer fantastiska

- ja, inte ens hennes tankar

kan formulera

dessa sanningar

hon bär inom sig.

Och ändå...

Hennes drömmar

kan aldrig komma ut.

Aldrig levas ut.

För livet är ett fängelse.

Och däri sitter hon inspärrad."

 

 

"... så oändligt vacker du är.

Dina läppar. Din kropp. "

 

"Nej.

Det är inte spegelbilden

som beskrivs.

Det är Hon.

Hennes drömmars kvinna,

som så ofta blir påmind,

när tanten försöker äntra jaget.

Och kvinnan,

den där fantastiska,

med strålande ansikte,

ögon fyllda av liv och skratt,

den ultimata kvinnligheten,

kroppens underbara konturer,

får aldrig ta över.

Drömmarna måste för evigt låsas in.

Djupt. Enligt tanten."

 

Spegelbilden drömmarna försvinner sakta bort i takt med tårarnas vandring i de välkända fårorna....




Fri vers (Fri form) av queenia
Läst 828 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-08-31 19:02



Bookmark and Share


  peter markurth
livet är ett fängelse
2013-11-26

  Flicis VIP
Intressant. Men jag har svårt att förstå texten "Spegelbilden drömmarna försvinner sakta bort i takt med tårarnas vandring i de välkända fårorna...". Skulle bli tacksam, ifall du förklarar.
2013-02-11

  Johan Bergstjärna VIP
Stå upp för den där KVINNANS stolthet!!!
Jag får ståpäls av denna urstarka dikt! Puh.............
2010-12-18

  LassO
vackert sorgligt men ändå, lite hoppfullt skrivet.
"Jag är inte längre den där,
monogama
politiskt korrekta tanten
jag alltid strävat, att vara." Modet att vara en annan än den man varit...
2010-09-07

  Anna*
Mycket starkt skrivet som beskriver hur det är för väldigt många människor. Dessa välkända fåror urgröpta av tårar har nog alla av olika anledningar också.
2010-09-01

  melancholia
"kroppens underbara konturer...
får aldrig ta över. "

alltså detta är fantastisk vilket evigt flyt. ; starkt.
2010-08-31
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia