Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon på vedbacken

Ja vad går upp mot sången från sågen
den svingade yxans vinande i luften
och det obeskrivliga vresiga tjoppet
innan det rister i barken för att för evigt
göra tu av det som en gång var ett...

Känslan av hur kroppen hårdnar till
på den tredje dagen
och det inte finns en vit man
som kan mäta sej i styrka eller aptit...

Vinden och nollstrecksgraderna
är som bränsle på en eld
och skulle få ryssfemmor att blekna i jämförelse....

Stockhögen vilken tidigare såg oövervinnerlig ut
börjar likna en motståndares kräftgång
i en nederlagstippad brottningsmatch

Ett inre leende spetsat med adrenalin
får mej att höja yxan igen
skickar en blick upp i himlen
och känner hur den friska luften
rusar in i min lekamen

Jag gjorde det...
allt har förvandlats till molekyler

Aldrig har några rejäla mackor
med kalvsylta smakat så bra

Styrkt av dessa känns ett kall
ordning ska redas i det utspridda kaoset
det sker förvånansvärt snabbt

Där står vi
jag och min nyvunna självbild
beskådar verket

Nu kan vintern komma
jag är redo






Övriga genrer av Water VIP
Läst 721 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-08-31 21:29



Bookmark and Share


    Röllekan
Ja inte mycket går upp mot vedbacken mig veterligt.
Texten är mycket bra och ska läsas många ggr för den
har många djup i sig.
2012-11-25

  En strimma av guld
Härligt att läsa om rustande för vintern för att skapa värme i de mörkar vintermånadernas kyla.
2011-03-08

  Elwania
skogsbons verklighet
känner denna vedsång även om min sambo står för det mesta
down to earth text gillas
2011-01-25

  Havsbris

# (")~(")_,--""-./)
.# ; , , `; .,_ -`.)_
# ( ♥ _, ),__#) __#)
♥.-*************
2010-10-27

  noname_realmind
En nyvunnen självbild med styrka. Härlig energi i denna!
2010-09-17

  walborg
Härligt att läsa . jag känner dofterna från skogen i texten.
2010-09-01

  sulimaa
Åhh vilken härligt livsglad text...och oerhört manlig dessutom :)
2010-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Water
Water VIP