Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... och tiden lägger ett skimmer på sanningen....

...................................varför
tog du med dig
din son?

varför lät du
inte pojken vara?

varför lät du Dig själv
inte leva?

du tog inte bara dig själv
den natten. Den förvirrade natten
i ett främmande land.

du tog med dig vår
glädje, vår tillit.

.. Vem kan man lita på?

En faders kärlek, vad betyder den,
när tiometers fallet mot betong följer orden
jag älskar dig?

Skadorna är botade. Men ärren är för
alltid där.
Frågorna obesvarade.
Och de inre ärren obotligt, ständigt svidande.

.. och din grav blir aldrig besökt. Det gör för ont.
Pojken vill inte.

Men i mina tankar lever du.

Ständigt stark, glad och varm.

...................... och tiden lägger ett skimmer på sanningen,
så att kärleken aldrig kan förlora kampen
om mitt hjärta - när hatet och tårarna sprutar.




Fri vers av queenia
Läst 768 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-01 23:11



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Mitten strofen hugger till.
Bra dikt.
2017-01-18
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia