Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan Dig, du Syster Sorg, hade jag aldrig lärt mig njuta

Du medmänniska
vänder bort
din blick
inför min sorg

Du orkar inte
läsa sorgens
ohyggliga smärta
i mina ögon.

----------------------------------------------- Men jag skall säga
------------------------------------------------Dig en sak,
------------------------------------------------rista in med kärlek.

Sorgen är
kärlekens,
lustens
och glädjens Syster.

Aldrig kan man nå
sådan salighet
efter att ha besökt
den bottenlösa
mörkrets rum.

Närheten blir
tätare. Lyckan
gränslös. Och aldrig
vill man släppa
den igen.

Glädjen över
sötman
sinnligheten
kräver övertag
i min kropp.

Ja, Syster kära,
jag räds inte längre.
Jag har nått Dina djup
och bosatt mig hos Dig
en tid.

Och systra min,
du har släppt ditt tag
och låtit mig
smaka vällustens
underbara njutning

Glädjen i
de nyutspruckna löven
porlande bäckars magi
höstlövens prakt och löften
de vinterklädda landskapets skönhet

Ja, årstiderna växlar,
liksom sorgens cyklar.

.. men utan Dig,
Du Syster Sorg
hade jag aldrig
lärt mig njuta...

<3




Fri vers av queenia
Läst 765 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-09-02 09:04



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ett försvarstal för sorgen, skriven som hymn, det gillar jag! Många vackra rader...
2013-11-12

  Anna*
Hela dikten från första till sista ord beskriver så väl den känsla jag själv bär. Tackar innerligt från djupet av mitt hjärta för ditt fina som berör. Kram ♥
2010-09-02

  queenia
Tack för kritiken, både ris och ros. Fortsätt att ge konstruktiv kritik, för utvecklingens skull.

Ibland är jag kort och koncis, men i det här stycket valde jag långrandighet, för att få fram, individens rädsla för sorg. Hur medmänniskanm, vänder sig bort från sorgen och går vidare.



*ros* Queenia
2010-09-02

  Nina Nightwish
Underbar text! Orden flyter genom hela texten, vackert
2010-09-02

  miraas
Om dikten skulle kortas ner och bara innehålla dessa rader:

Sorgen är
kärlekens,
lustens
och glädjens Syster.

Aldrig kan man nå
sådan salighet
efter att ha besökt
den bottenlösa
mörkrets rum.

Då hade du vunnit mitt hjärta och fått många applåder. Jag skriver av dessa rader i min kalender för att påminna mig att också sorgen är bra. Härligt skrivet!
2010-09-02
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia