Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fruktens hjärta, en sten

jag har varit ett rö
nu blir jag en sten
en gråsten i skogen
rundad och tung
vilande bland mossa
och barr
doftande av getpors
och hjortronbär

jag har varit ett frö
nu blir jag en frukt
ett äpple på vildapeln
rundad och grön
gömd bland grenverk
och blad
doftande av höstregn
och sötma

jag har varit ett rö
nu är jag en sten
en rosenkvarts på stranden
rundad och skir
vilande bland sandbankar
och snäckor
doftande av vågor
och salt

jag har varit ett frö
nu är jag en frukt
en apelsin på knotig gren
rundad och söt
vilande bland blanka blad
och blommor
doftande av eteriska oljor
och cypriotisk skymningsstund




Fri vers av Jess81
Läst 253 gånger
Publicerad 2010-09-08 22:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jess81