Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilsängel

Jag måste ha missförstått något för jag trodde att du var en fjäril. Då. För längesedan. Jag var så försiktig, rörde aldrig några fjärilsvingar. Men jag tittade alltid när det fladdrade förbi en och undrade vilken som var du. Jag tänkte att det nog var en med ovanligt vackra färger och mönster.

Jag drömde om dig en natt. Du var fortfarande bebis fast jag var stor. Du låg i en gammaldags vit vagn och jag försökte hjälpa dig för du hade tappat din stövel och det var kallt ute. Jag kämpade med skon och med dig bara för att inse att ditt ben gått av och fastnat därinne i stöveln. Då vaknade jag.

De sa att jag hade tagit all näring. Att jag var rund som en boll och du var smal med indragna kinder. De brukade demonstrativt visa med uppblåsta och indragna kinder hur det hade sett ut.

Jag letade upp din grav många år senare, en vinternatt då snön yrde och det låg ett barn i min mage. Jag gick som en robot rakt på din sten, som om jag visste vägen. Din lilla sten, din barngrav. Där stod ditt namn. Maria. Med mitt eget födelsedatum under. Mitt barn pumpade av liv och rörde sig i mig medan jag stod där och betraktade din sten och jag ville inte gå hem trots att jag frös. Du hade verkligen funnits på riktigt. Du var inte bara en hörsägen. Det var det närmaste jag kommit dig sedan vi skilts åt den där ödestigra natten.

 

Jag undrar om du någonsin på något vis saknat mig. Jag undrar fortfarande och för alltid hur livet skulle ha varit tillsammans med dig.




Övriga genrer av Tillbringaren
Läst 365 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-09-08 23:36



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Mycket berörande text, fick tårar i ögonen.. Fint skrivet
2010-09-15

  kir
Vacker och smärtsam läsning. Du skriver så att texten berör. Bra!
2010-09-10

  yta
Så fin och så rörande.
2010-09-09

  Anya VIP
Stark text som berör. Du ger mig många bilder både av verklighet och dröm.
2010-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren