Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÄLLARE SUNDBYBERGS STADSBIBLIOTEK

 

Bergvalvet, bibliotekets källare; Den sista tiden

Jag smyger ner hit allt oftare
Under dagen under staden

Rinnande i rörledningarna och det svaga suset
från ventilationstrumman
avlägsnar mig från allt annat ljud

Det är en helt ofattbar tystnad!


Här nere skulle man överleva ett flyganfall
Världens kunskap som enda proviant!

Våren 1917 och bombplanen över hustaken; Skepp med sotfärgade segel. Bilarnas frihetskämpar. Det ligger en krutrök i luften. Pojkarna lekte, då som nu, med smällare

Men vi fortsätter. Överlever


Djupt härnere, ord, porlande
Oväntat vatten till kolstjärnans hjärtkammare




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 831 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-09-09 21:30



Bookmark and Share


  Cris
älskar hur du beskriver känslan.

dåtid nutid
2010-09-10

  Catharina Edin VIP
Wow, vilken snygg avslutning på en text som är rolig att följa -
2010-09-10

  Anna*
Smått surrealistisk känsla att gå ner i en helt annan solitär och tyst men talande värld så fylld med liv nedpräntat
2010-09-10

  En strimma av guld
Så häftig känsla att sitta där i tysnaden och lämnat allt ljud utanför. Härligt skrivet!

"Världens kunskap som enda proviant! "
2010-09-10

  himlens hemlighet VIP
kolstjärna i kanten ta mig 17! :)
2010-09-10

  Ingela Svenson VIP
O vad härligt ord, kolstjärnan!
2010-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP