Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnet av ett bättre liv (Det blir värre för varje år)


Minnet av ett bättre liv

Jag är ett tomt skal
en levande död som hela tiden letar efter någon annan att älska

Jag kommer ihåg dig
som från ett annat liv
Jag dog
och återföddes
- livlös
jag försöker lura mig själv att jag fortfarande finns till
saknaden är det enda jag har kvar av dig
saknaden är mitt liv
en tomhet
ett vaakum
Ingenting annat än minnet av ett bättre liv

*

Du växte upp och skaffade dig allt det där som är fint att ha
Jag finner det avskyvärt

Men du har kanske också
precis som mig
fyllt livet med meningslösa saker
Du har ett så kallat liv
jag har flykten från mig själv

från tomheten

Det finns ingenting att fly från
och ingenting att finna längre

*

Jag omfamnar luften
Det börjar bli kallt ute
Jag fryser
Din värme var den enda värme som någonsin funnits

Din doft finns inte kvar här
stunder som var sprängda av färger
- bleknar
gråa dagar blir mörkare för varje andetag

*

Allting är på lek
Jag brukar låtsas att jag träffar dig hos någon annan
De följer med mig hem
Klär av sig
luktar förfärligt
stönar som djur
delar med sig av en sjuk världsbild
kalla blickar med slöa tankar
- fyller mig med bottenlös avsky

*

För varje hjärtslag
är du längre och längre borta från mig

Tiden saltar såren
river upp dom
hånar mig
förminskar mig

Jag vet inte hur lång tid det tar innan jag helt tynar bort
Om jag ens finns kvar

Jag är ett spöke av mig själv
Minnet av ett bättre liv




Fri vers (Modernistisk dikt) av Exi
Läst 410 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-09-10 21:04



Bookmark and Share


  AmandaSvalberg
Fantastiskt!
Bokmärker
2010-09-12

  Ragnhild
Är ett utrymme fullt av obehagliga jobbiga känslor verkligen ett tomrum...? Mkt bra förmedlade känslor!
2010-09-11

  Lady Alassa
Bra skrivet och otroligt inlevelsefullt om en lång lidandets process; där existensen hotar att krympa till ett X.
2010-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Exi
Exi