Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Naturen talar..

Vill pensla fram ord
handlar om skapelsens
oändliga natur
av höga berg djupaste dalgångar
påminner om livets dagar..
alla majestätiska träd
med sina årsringar
kan jämföras med människan..
forsande vattenfall
fylld av livets toner befriar själ
allt det skapta är som balsam för inre
naturens skönhet växlar
penslar fram olika nyanser med varje årstid
för att i tystnad tala om
att livet handlar om kontraster..








mare






Fri vers av mare VIP
Läst 1623 gånger och applåderad av 62 personer
Publicerad 2010-09-12 10:01



Bookmark and Share


  Slanta
Så fint skrivet!
2021-08-18

  Klaus Peter Jensen
Fremragende digt med en fin komposition Klass Med venlig hilsen Klaus
2019-03-24

  Camelot
Bra! Att följa naturens nyanser och rytm. Vissa årsringar visar välmående och styrka.. andra blir tunna och skröpliga.. men på sikt blir det ett högt träd..

Handklapp!
2017-03-30

    Molly_Mus
Du målar fantastiskt fint med ord..
2016-06-30

  anathema VIP
Gillar hur du fångat naturen. Slutet är ju fantastiskt och tänkvärt.
2013-09-24

    ej medlem längre
allt utom speglar det som finns inom ... verkligen fint skrivet
2012-12-06

  Lynx63 VIP
Jag ser hur du målar, måla mera.
2012-04-24

    mystique
mycket fint skrivet och värt varenda ord av läsning!
2012-03-30

  Destino
Underbart....
2012-03-09

    ej medlem längre
Du är en konstnär inom poesi, oerhört fin skapelse!
2012-02-29

  dansamedvargar
underbart...
2011-11-01

  Rise Little One
Du är en extraordinär konstnär...
2011-09-10

    NewDeli
Moder jord är det vackraste vi har. Känner igen mig i det du skriver.
2011-04-23

  Coinriocht
Verkligen en fin text. Smekande och lätt som porlande vatten =)
2010-11-19

  Janne
"Naturens skönhet växlar"

bra skriven dikt

Betraktaren
2010-10-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Livet och naturen
som Du beskriver
är lika på att göra
livet för oss olika
bara för att oss
berika... Bra
berättat! Så
vi borde vara
nöjda här... Inte
efter annat fika...
2010-09-12

  Larz Gustafsson VIP
Det väller fram glädje och intensitet ur dessa rader.
2010-09-12
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP