Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mig


Och när jag gick
nerför trappan
spelade Patti Smith
Gone again
och på bordet
slog dom ut
mitt glas TREO
och sa;
-du flyr
du har lämnat allt
man kan lämna
och du flyr ännu

Och jag svarar inte ens i telefon
för det är ju där
dom är
och bandspelaren spelar
Saknade te havs
som om inte jag visste
allt om vågor som kraschar
mot stenarna ute vid
Stavsnäs

Och hur han som skulle
köpa ut tolv Opera
den där gången
köpte 12 OP Andersson istället
och hur dyrt det blev
och ingen pröjsade
och vi blev fulla
den nyårsnatten

Och hur jag önskar
mig tillbaka dit igen
till gatan där Nicolas
cyklade in i en bil
och hur vi sa till bängen att
bilen backade in i Nicolas
och hur vi delade
på pengarna sen

Långt innan
han i svartfärgat hår
i volvon
som hade satt sig i framsätet
blev dödförklarad
på Södertälje Sjukhus
och hur fläckarna på bålen
talade om förgiftning
och jag spelade
Soldier of love
och hon sa
jag har hört bättre





Fri vers av Urban Dafteke
Läst 741 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-09-17 10:29



Bookmark and Share


  Mow Dean VIP
jag fångas i dina rader
2016-11-01

  Postgård
det här är så svart och romtiskt på samma gång

jag fullkomligt älskar den trashiga känslan
jag ser allt framför mig
som en svartvit stumfilm

jag fullkomligt älskar
hur du binder samman dina texter

jag tycker mig kunna läsa till
återkommande teman i flera av dina texter

Det här är grymt bra!
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Urban Dafteke
Urban Dafteke