Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Instängd



Under det artificiella ljuset
har jag sått mina rötter
i konstgödslad jord

Jag är plantan
som lever i ett drivhus
avskild från naturen

Förvisad och förnedrad
Reducerad till ett objekt
i min egna skapelse

Ser livet passera på tv,
de små trollen i valstugan
det måste vara på riktigt

Världen ska vara såhär
detta är verkligheten
säger de med sunt förnuft

Dyrka vid vetenskapens altare
lyd de obevekliga naturlagarna
eller bered er på inkvisation

Ja, Jag är plantan
som lever i ett drivhus

Dömd till förvirring och smärta
tills något sätter eld på verkligheten
så att plasten smälter omkring mig




Övriga genrer av Jonas S. Lundström
Läst 837 gånger
Publicerad 2010-09-17 10:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
riktigt bra!! T ex:

"Förvisad och förnedrad
Reducerad till ett objekt
i min egna skapelse"
2010-09-18

  Maiah VIP
det här berör
2010-09-18

    Furious Stylez
ja mänskligheten är verkligen reducerad, som om vi amputerat själen.
2010-09-18

  Lady Alassa
Mycket värd att läsa
Därför det är en god skildring av den alienerade människans situation.
Genom att använda en fyndig liknelse.
2010-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Jonas S. Lundström
Jonas S. Lundström